W restauracji oprócz sali ważna jest również kuchnia. Jej wielkości i ergonomia pozwalają na lepszą obsługę klienta i wygodę pracy. Należy spełnić warunki, jakie ma postawione sprawna instalacja wentylacyjna. Dobrze jest zabezpieczyć miejsce nad palnikami gazowymi na okap skośny. Będzie on odbierał cześć dymu wytwarzanego podczas gotowania. Najlepiej, kiedy będzie miał własne wentylatory zwiększające ilość zasysanego powietrza. Okap skośny musi być wykonany ze stali nierdzewnej. Ten materiał jest łatwy w utrzymaniu czystości. Ułatwienie to jest niezbędne dla sprawnego sprzątania po gotowaniu. Wysokość montażu okapu i odległość od płyty kuchenki regulują przepisy bhp. W zależności od układu powierzchni kuchni można stosować również wentylację pomocniczą. Obsługiwać będzie ona konkretne stanowiska do przygotowywania posiłków. Nad układem takiej instalacji powinien wcześniej popracować architekt lub inżynier budowlany.

Olejki zapachowe od Kala.
Jeżeli lubisz czuć świeżość i ładny zapach na każdym kroku, to z całą pewnością do gustu przypadną ci olejki zapachowe firmy Kala. Są one bowiem wyprodukowane z prawdziwych perfum, dzięki czemu ich zapach ...