Eksperci często ostrzegają, że mąka pszenna nie ma żadnych cennych składników odżywczych, za to pełna jest tzw. pustych kalorii. Jej dobrym zamiennikiem może być mąka owsiana. Jedną z jej głównych zalet jest fakt, że może być stosowana w pieczywie białym jako zdrowszy zastępnik mąki pszennej. Nie trzeba więc znacząco zmieniać przepisów, by uzyskać wypieki o podobnym smaku, ale bogatszym składzie. W dodatku ich właściwości fizyczne, jak choćby wilgotność i tekstura, również nie ulegają większym zmianom. Co więcej, mąka owsiana charakteryzuje się dużą zawartością wysokojakościowego białka. W jej skład wchodzi m.in. błonnik i aminokwasy mające korzystny wpływ na zdrowie i kondycję. Mąkę owsianą poleca się do użytku przemysłowego, jako wartościowe uzupełnienie mąki pszennej i żytniej. Mąka tego typu wzbogaca smak i podnosi jakość pieczywa, a jak wykazały dotychczasowe badania, jest też bardzo pozytywnie odbierana przez konsumentów.
Professional makeup (Aberdeen, London and other areas)
Do you want to look more professional and stylish? The best way to start is to choose good outfits and take care of proper makeup. Aberdeen has many beauty salons, but not all of them can give what you really need. If yo...